» ... » ... » ...

Comunicat de presa: “Vicepresedintele Parlamentului European Ioan Mircea Pascu vorbitor la conferinta Camerei de Comert Americane pe langa Uniunea Europeana – AmCham EU”

3 februarie 2017, Bruxelles

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu, vicepresedinte al Parlamentului European, a fost vineri dimineata vorbitor la Bruxelles la conferinta AmCham EU — “Securitatea si apararea. Impreuna pentru cresterea europeana”. Conferinta a fost organizata de Comisia pentru aparare a Camerei de Comert Americane pe langa Uniunea Europeana, AmCham EU.

La conferinta au avut, de asemenea, interventii Sir Julian King, Comisarul european pentru Uniunea pentru Securitate precum si inalti oficiali ai Serviciului european pentru actiune externa, Comisia europeana si Agentia europeana pentru aparare. La eveniment a fost lansata brosura AmCham EU care contine recomandarile comunitatii de afaceri americane din UE pentru dezvoltarea sectoarelor economice europene din domeniul securitatii si apararii.

Comera de Comert Americana pe langa Uniunea Europeana, AmCham EU reprezinta companiile americane care activeaza in Europa in domeniile comertului, investitiilor si competitivitatii. AmCham EU urmareste asigurarea unui climat de afaceri orientat spre crestere in Europa si joaca un rol important in crearea unei mai bune intelegeri intre SUA si Uniunea Europeana in probleme economice. Investitiile americane in Europa au totalizat mai mult de 2 trilioane de Euro in 2015 sprijinind direct mai mult de 4,3 milioane de locuri de munca.

Comisia AmCham EU pentru securitate si aparare reuneste companii americane care sunt atat producatori cat si utilizatori in domeniile securitatii si apararii. Comisia contribuie la dezbaterea pe securitate si aparare din UE si promoveza cooperarea UE-SUA pentru cercetare, interoperabilitate si standarde comune pe ambele maluri ale Atlanticului.