» ... » ... » ...
» ... » ... » ...
» ... » ... » ...
» ... » ... » ...

Comunicat de presa: “Ioan Mircea Pascu: Decizia iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana trebuie respectata! Insa am un regret ca Proiectul European a fost luat ostatic intr-un joc politic intern” 

 

 

Bruxelles 24 iunie 2016

 

 

 

Vicepresedintele Parlamentului European, Ioan Mircea Pascu, considera ca decizia Regatul Unit de a iesi din Uniunea Europeana, dupa 43 de ani, trebuie respectata: ”este o zi extrem de importanta, prin implicatiile deciziei britanice, pe care nici macar nu le putem anticipa in ntregime. Insa aceasta este vointa britanicilor”!

 

 

Europarlamentarul PSD, Ioan Mircea Pascu, vicepresedinte al Parlamentului European si al comisiei pentru afaceri externe, mai precizeaza ca: “Daca am un regret, este ca un popor cu educatia si experienta politica ale poporului britanic s-a lasat convins de minciunile dlui Farage & Co, cum ca Marea Britanie – mi-e teama ca exista chiar si riscul ca acest termen sa nu mai reflecte in curnd realitatea – si “recstiga independenta”, ca se va crea o “Armata europeana” si ca “”ncep negocierile pentru admiterea Turciei in UE”!?

 

«Este, de asemenea, regretabil ca proiectul european a fost luat ostatec intr-un joc politic intern, cu o miza inevitabil mai mica… Singurul lucru oarecum pozitiv este ca macar s-au limpezit apele si, cei care vrem sa ramanem, strngnd rndurile, putem continua fara sa mai fim mpiedicati din interior.»

 

Sunt multe de facut de-acum ncolo, legat de transpunerea in practica a deciziei britanice de iesire din UE, nsa mi-e teama ca britanicii nu se vor mai bucura de ntelegerea de care s-au bucurat pana acum”.

 

 

Ioan Mircea Pascu mai adauga: “Daca exista cineva care se poate bucura, este Kremlinul, care a primit gratis ceea ce, altfel, trebuie sa cumpere de la partidele extremiste din Europa…”